Anno 2023

Opgericht in 2009 en sindsdien een innovatieve en betrouwbare partner voor diverse professionele organisaties. Zowel in de bouw als ook steeds vaker in daarbuiten gelegen branches. Zoals bijvoorbeeld OEM fabrikanten in de textiel- en schoenenbranche.

Begonnen als importeur van het Amerikaanse familiebedrijf Rainguard International en sindsdien uitgegroeid tot een overall coating- en additievenspecialist voor met name OEM fabrikanten. Daarnaast richten wij ons op toeleverende partijen die onze coatings in hun assortiment willen opnemen.

Wij leveren coatings en additieven die bescherming bieden tegen onder meer menselijk handelen, weersinvloeden en microbiële vervuiling. Voor het beschermen van gevels ontwikkelden wij bijvoorbeeld de hoogwaardige producten MicroBlok® impregneermiddel en EC Gevelcreme.

Vanzelfsprekend streven we samen met onze partners naar optimale verduurzaming van producten en infrastructuur. Zowel vanuit duurzaamheids- als bedrijfseconomisch oogpunt anno 2023 een absolute must wat ons betreft.

DAAROM EXTERIOR COATINGS


Onze partners

Naast eigen ontwikkeling acteert Exterior Coatings (EC) als goed geïnformeerde liaison tussen fabrikanten van specialistische coatings en additieven enerzijds en (groot volume) eindgebruikers anderzijds. Onze ervaring is dat fabrikanten soms geen goede antenne bezitten voor de oplossingsproblematiek in de markt. De markt is regelmatig onvolledig op de hoogte van de technologisch state of the art. EC bemiddelt in deze informatielacune.

Een kleine selectie uit ons internationale netwerk van bedrijven waarmee wij samenwerken:

ASTC Polymers

betonreparatie en -renovatieproducten

ASTC Polymers (Santa Ana, CA, VS) was een van de eerste bedrijven eind jaren ‘80 van de vorige eeuw die zich bezig hield met de productie van langzame en snelle systemen voor dilatatievoegtoepassingen. En tevens van ondergrondse systemen en unieke sproeisystemen.

Sinds die tijd heeft ASTC nieuwe, zeer laag visceuse en snel op te zetten systemen voor betonreparatie ontwikkeld die haar toepassing vinden in veel en diverse omstandigheden.

ASTC blijft een aanzienlijk deel van haar budget in R&D investeren om nieuwe gespecialiseerde technologieën te ontwikkelen die geschikt zijn voor ‘leading edge’ producten van de hoogste kwaliteit.

Bovendien zijn de technologieën van ASTC gebaseerd op polyurea, polyurea/asparignezuur, urethaan en geavanceerde epoxy systemen.

Hempel

 

Exterior Coatings vertegenwoordigt Hempel in tal van branches zoals bijv. de tuinbouw. Trust is earned!