Achtergrond

Anno 2019

Opgericht in 2009 en sindsdien een steeds nadrukkelijker aanwezige partner voor diverse professionele organisaties. Zowel in de bouw als ook in daarbuiten gelegen branches. Zoals bijvoorbeeld OEM fabrikanten in de textiel- en schoenenbranche.

We zijn begonnen als importeur van het Amerikaanse familiebedrijf Rainguard International.  En anno 2019 uitgegroeid tot een overall coatingspecialist voor met name bouw en bouwgerelateerde branches. Daarnaast richten wij ons meer en meer op toeleverende partijen die onze coatings in hun assortiment opnemen. Of toeleveranciers die hun producten voorzien van onze coatings.

Wij leveren coatings die bescherming bieden tegen menselijk handelen en weersinvloeden. Voor het beschermen van gevels ontwikkelden wij bijvoorbeeld de hoogwaarde producten MicroBlok impregneermiddel en EC Gevelcreme.

Vanzelfsprekend streven we samen met u naar optimale verduurzaming van uw investering in gebouwen en infrastructuur. Zowel vanuit milieutechnisch als bedrijfseconomisch oogpunt anno 2019 een pure noodzaak wat ons betreft.

DAAROM EXTERIOR COATINGS


Onze partners

Naast onze eigen ontwikkeling en productie bemiddelen wij tussen fabrikanten van specialistische coatings enerzijds en (groot volume) eindgebruikers anderzijds. Want fabrikanten hebben vaak geen goede antenne voor wat er in de markt leeft. En eindgebruikers weten vaak niet er allemaal mogelijk is.

Een kleine selectie uit ons internationale netwerk van bedrijven waarmee wij samenwerken:

ASTC Polymers

betonreparatie en -renovatieproducten

ASTC Polymers (Santa Ana, CA, VS) was een van de eerste bedrijven eind jaren ‘80 van de vorige eeuw die zich bezig hield met de productie van langzame en snelle systemen voor dilatatievoegtoepassingen. En tevens van ondergrondse systemen en unieke sproeisystemen.

Sinds die tijd heeft ASTC nieuwe, zeer laag visceuse en snel op te zetten systemen voor betonreparatie ontwikkeld die haar toepassing vinden in veel en diverse omstandigheden.

ASTC blijft een aanzienlijk deel van haar budget in R&D investeren om nieuwe gespecialiseerde technologieën te ontwikkelen die geschikt zijn voor ‘leading edge’ producten van de hoogste kwaliteit.

Bovendien zijn de technologieën van ASTC gebaseerd op polyurea, polyurea/asparignezuur, urethaan en geavanceerde epoxy systemen.

Fluid Stone

decoratieve afwerking

Fluid Stone produceert en distribueert een opwindende nieuwe decoratieve wand/muur- oppervlakte-afwerking die huizenbouwers, doe-het-zelvers en aannemers een uitstekende mogelijkheid biedt om:

  • Variabele arbeidskosten te elimineren
  • Bouwtijd te versnellen
  • Kosten te verlagen de kwaliteit te controleren
  • Deel uit te laken maken van een ‘groen’ bouwprogramma

 

Fluid Stone producten zijn leverbaar als standaardcomponenten maar ook als maatwerk. Afnemers gebruiken de multi-oppervlak verbindende eigenschappen van Fluid Stone met lichtgewicht panelen en high tech digitale kleurenverwerking om zodoende kostprijs aantrekkelijke autenthieke steenoppervlakken te creëren die snel en eenvoudig in nieuwe of bestaande projecten (buitenwanden, binnenmuren, hekwerken etc) geïnstalleerd kunnen worden.

De coating van Fluid Stone is een snel, schoon en ‘groen’ alternatief voor traditionele steentoepassingen. Constructie- en arbeidskosten worden door toepassing gereduceerd en de coatings verschaffen een authentieke upgrading van interne en externe muren. De coatings zijn met name geschikt voor bestaande oppervlakrenovaties waar ze tijd en kosten besparen en soms de noodzaak van sloop elimineren.

SoSafe

anti-graffiti coating

SoSafe Specialty Products Pty Limited is een Australisch bedrijf en volledig eigendom van de Bracton Group.

SoSafe produceert en distribueert superieure, milieuvriendelijke chemische oppervlakreinigers (cleaners) voor een brede waaier aan toepassingen voor diverse industrieën in Australie, USA, Europa en het Midden Oosten.

De coreproducten en missie van SoSafe zijn:

  • Graffitiverwijderaars, anti-graffiti coatings, chorine vrije schimmelverwijderaars, niet corrosieve ontvetters, geurneutralisators, roestvrij staal polijsters, ontsmetters, roest- en aanslagverwijderaars, en andere gerelateerde oppervlak schoonmaakchemicaliën.
  • Het streven van SoSafe is om chemische oplossingen te leveren die beter presteren dan de alternatieven in de markt en die tegelijkertijd veiliger zijn voor zowel gebruiker als omgeving.
Share