1. Impregneermiddelen

1Hoe lang is de werking gegarandeerd?
Afhankelijk van de gewenste werkingsduur wat per project kan verschillen, garanderen wij tot 20 jarig de waterafstotende werking van sommige van onze hydrofobeermiddelen.
2Welke unieke formule ligt ten grondslag aan jullie impregneermiddelen?
Tsja goede vraag, maar dat is nu juist het geheim van de smid! Nemen we bijvoorbeeld MicroBlok impregneermiddel als voorbeeld dan wordt duidelijk dat het gehalte aan silanen en siloxanen beduidend lager ligt dan in de zogenaamde traditionele hydrofobeermiddelen. Door de unieke en speciale receptuur behoort MicroBlok tot de high end producten in de markt zo wijzen testen uit.
3Schrijven architecten jullie producten voor?
Ja.

2. EasyClean Coatings (Nano Coatings)

1Hoe breng ik de coating aan?
HARDE OPPERVLAKKEN (EasyClean Glas): 1. Te behandelen oppervlak vooraf goed schoon en droog maken. 2. Handmatig: bij voorkeur met microvezeldoek product volledig uitwrijven totdat het niet meer zichtbaar is. 3. Verder is de coating stabiel na 30 minuten en volledig uitgehard na 24 uur bij 20°C. Dus pas hierna kan het zogenaamde easy to clean effect worden getest. 4. Tenslotte niet aanbrengen in de volle zon of op warm oppervlak (>50°). POREUZE OPPERVLAKKEN (EasyClean Textiel, EasyClean Leer en EasyClean Hout): 1. Maak te behandelen oppervlak vooraf schoon en droog. 2. Handmatig opsproeien vanaf 10-15 cm afstand totdat te behandelen oppervlak vochtig is. 3. Wrijf EasyClean vervolgens voorzichtig in met een schone zachte borstel 4. Laat het product vervolgens intrekken en herhaal de behandeling binnen 1 uur. 5. Niet aanbrengen in volle zon of op warm oppervlak (>50°C). De coating is stabiel na 30 minuten en volledig uitgehard na 24 uur bij 20°C. Dus pas hierna kan het zogenaamde easy to clean effect worden uitgetest!
2Hoe lang is de werking gegarandeerd?
Omdat de coatings UV-bestendig zijn gaan ze voor een lange tijd mee (meer dan 10 jaar is mogelijk). Voorwaarden: a. Geen schuring van het oppervlak b. Geen gebruik van agressieve reinigingsmiddelen (pH>12) De fabrikant geeft 10 jaar garantie op de werking.
3Hoe gaat de coating om met chemicaliën en schuring?
Easy Clean Coatings worden gekenmerkt door hun sterke schurings- en chemicaliënbestendigheid. Chemische reistentie: pH waarde 1-12,5 Schruingsresistentie op glas: na 10.000 ruitenwissercycli neemt de performance met 10-20% af.
4Welke toepassingen worden aanbevolen?
Alle harde oppervlakken zoals glas, rvs, gelakte delen, autolak etc. Alle soorten textiel van kleding tot en met bankbekleding. Alle soorten onbehandeld hout. Alle soorten (glad) leer.

3. Fotokatalytische Coatings

1Wat is fotokatalyse?
Van fotokatalyse is sprake als een chemische reactie versneld wordt in de aanwezigheid van zowel een katalysator als van licht.
2Hoe sterk is een coating met titaandioxide?
De titaandioxide coating bestaat uit een dunne titaandioxidefilm op het oppervlak. De sterkte van de coating bedraagt ca. 200-350 nm oftewel 02,-0,35 Mikron.
3Bestaat er wetenschappelijk bewijs voor de werking van titaandioxide?
De werking van titaandioxide coatings is ondertussen door diverse onderzoeken bevestigd. Op aanvraag stellen wij u graag meer informatie beschikbaar.
4Hoe werkt titaandioxide (TiO2)?
Titaandioxide heeft naast de witte kleur andere eigenschappen als deze op nanoschaalgrootte worden bekeken. In onze coatingformule fungeert titaandioxide als fotokatalysator wat de basis is voor de zelfreinigende werking, het antibacteriële effect en de luchtzuiverende eigenschappen.

4. Nanotechnologie

1Zijn EasyClean Coatings geformuleerd conform REACH richtlijnen van de EU?
De ruwe materialen die in de Easy Clean Coatings worden toegepast zijn geregistreerd in de REACH database.
2Waarom is de term 'nano sealing' feitelijk onjuist?
Een seal is een luchtdichte coating van het oppervlak. SiO2 coatings zijn ademend.
3Zijn EasyClean Coatings gevaarlijk of schadelijk voor het milieu?
Nee, de coatings zijn veilig voor voedsel (certificaat beschikbaar) en milieuvriendelijk. SiO2 is een inerte substantie die je om ons heen in de natuur vindt. Het is aldus een basiselement van de natuur.
4Zijn er gezondheidsrisico's?
Nee. In uitgeharde staat zijn de coatings zelfs voedselveilig. T.a.v. de oplosmiddelgedragen coatings (glas bijv.) wordt aangeraden een uitlaatpijp te creeren tijdens sproei-applicaties. Dus niet van toepassing in DHZ toepassing.