6 Tips voor Succesvol Gevel Impregneren

5 tips voor perfecte afwerking bij het verven van buitenmuur
januari 27, 2023
Show all

6 Tips voor Succesvol Gevel Impregneren

Het beschermen van uw gebouw is essentieel om het veilig te houden en zijn waarde te laten behouden. Door de gevel te impregneren voorkomt u waterschade en verlaagt u de onderhoudskosten. Bovendien blijft het gebouw er mooi uit zien. Volg deze 6 makkelijke tips voor het succesvol gevel impregneren!

1. Identificeer het type gevel

Voordat u kunt beginnen met het impregneren van uw gevel is het belangrijk om te bepalen welk type gevel u heeft. De meest voorkomende gevels zijn gemaakt van baksteen, beton of steen en vereisen verschillende behandelingen om ze effectief te impregneren.

2. Verwijder organisch materiaal

Voordat u gaat impregneren is het essentieel om alle organische stoffen zoals schimmels, korstmossen, mos en algen van het oppervlak van het te beschermen materiaal te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de impregnering na verloop van tijd nog steeds effectief is en voorkomt latere achteruitgang als gevolg van ingesloten vocht.

3. Reinig de gevel

Voor een optimaal resultaat moet u ervoor zorgen dat al het vuil en residu van het oppervlak van uw gevel is verwijderd voordat u met het impregneerproces begint. Als er zich in de loop van de tijd veel vuil op de muur heeft opgehoopt kan het nodig zijn om een hogedrukreiniger te gebruiken voor een maximaal effect.

4. Bereid impregneermiddelen voor

Het impregneerproces van gevels vereist specifieke impregneermiddelen. Dit is afhankelijk van het type materiaal dat in de constructie is gebruikt. Zorg er dus voor dat ze volgens de instructies zijn voorbereid voordat u aan het werk gaat op uw balkon of de gevel van het gebouw. Impregneermiddelen voor baksteen zijn ruim voorhanden. Evenals impregneermiddelen voor beton en pleisterwerk.

5. Gebruik speciale sproeiers of borstels

Wanneer u begint met het aanbrengen direct op straatstenen of op verticale stenen muren naast balkons, balustrades enz., kunt u het beste speciale sproei-apparatuur gebruiken. Deze brengen automatisch gelijkmatige lagen aan zonder vermijdbare strepen achter te laten.

6. Gevel impreneren in 1 laag

Voordat je begint met het impregneren van je gevel is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Dit omvat het verwijderen van vuil, puin, roet, mos en andere verontreinigingen op de muur. Repareer ook eventuele scheuren of beschadigingen in het metselwerk voordat u de gevel impregneer aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de impregneer gelijkmatig wordt aangebracht en goed hecht voor een optimale bescherming tegen waterschade.

Producten

Onze producten die voor u het werk kunnen doen! Maar kijkt u ook eens bij andere leveranciers.

Direct impregneer bestellen

Comments are closed.

Share