5 tips voor perfecte afwerking bij het verven van buitenmuur

Verduurzaming van producten en leefomgeving
januari 3, 2023
6 Tips voor Succesvol Gevel Impregneren
februari 21, 2023
Show all

5 tips voor perfecte afwerking bij het verven van buitenmuur

Het verven van een buitenmuur kan een ontmoedigende taak zijn. Maar met de juiste voorbereiding en het juiste gereedschap kun je prachtige, langdurige resultaten behalen. Leer hoe je een buitenmuur effectief kunt plannen, voorbereiden en verven. Om elke keer die perfecte afwerking te krijgen.

Reinig de muur grondig

Bij het verven van de buitenkant van je huis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur goed schoongemaakt wordt voordat je begint. Verwijder vuil, roet, mos of schimmel met een tuinslang, een hogedrukreiniger of een staalborstel. Als de muur eenmaal is kun je beginnen.  Let er dan op dat je eventuele onvolkomenheden wegwerkt. Houd er bovendien rekening mee dat deze ruwe plekken ook moeten worden geverfd.

Zand en primer voor een gelijkmatige afwerking

Voordat je binnen- of buitenverf aanbrengt moet je ervoor zorgen dat je de muur schuurt met een medium korrelig papier en deze grondig reinigt met water en zeep. Gebruik vervolgens eventueel een primer om de nieuwe verf beter te laten hechten en een professionele afwerking te krijgen. Gebruik voor schimmelplekken een primer die speciaal is ontworpen voor buitenmuren. Dit voorkomt toekomstige groei en zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan het oppervlak van de muur.

Gebruik hoogwaardige materialen voor langdurige resultaten

Het op de juiste manier aanbrengen van hoogwaardige buitenverf is de sleutel tot een langdurige en mooie afwerking. Daarom adviseren wij je hoogwaardige verven te gebruiken. Want die zijn speciaal ontworpen voor buitenmuren omdat ze niet vervagen en de muur beschermen tegen schade door zon en vocht. Zorg ervoor dat je voldoende verf koopt voor twee of zelfs drie lagen omdat dit ervoor zorgt dat alle gebieden gelijkmatig worden bedekt. Bovendien kan het gebruik van een kwast in plaats van een roller u helpen om de perfecte afwerking van een buitenmuur te bereiken.

Breng meerdere verflagen aan

Voor een perfecte afwerking is het belangrijk om meerdere verflagen aan te brengen. Begin met de eerste laag en wacht ongeveer 4-6 uur voordat je een tweede laag aanbrengt. Hierdoor kan de verf volledig drogen en uitharden. Dit leidt tot een betere afwerking en duurzamere resultaten. Breng verder indien nodig een derde laag aan. En na nog eens 4-6 uur, en zorg ervoor dat het oppervlak vrij is van onvolkomenheden wanneer je klaar bent. Een derde laag verf zal eventuele kleine resterende onvolkomenheden die je misschien tijdens het aanbrengen van de tweede laag hebt gemist, verdoezelen.

Voeg een beschermend afdichtmiddel toe voor extra duurzaamheid

Als je klaar bent met schilderen voeg je een laag exterieur afdichtmiddel toe. Om zo het geverfde oppervlak te beschermen tegen wind, regen en andere weerselementen. Sealants zijn er in verschillende formules en afwerkingen, variërend van glanzend tot mat. Overweeg voor extra bescherming een tweedelig afdichtmiddel aan te brengen dat zowel een primer als een toplaag bevat voor extra duurzaamheid. Kies bovendien een acryl afdichter of een sealer met UV-remmers. Om zo maximale bescherming tegen weersinvloeden te garanderen. En vervaging door blootstelling aan zonlicht te beperken.

Met je exterieur afdichtmiddel op zijn plaats is het belangrijk om de staat van het geverfde oppervlak in de gaten te houden. Inspecteer de muren en zoek naar tekenen van slijtage of waterschade zoals afbladderende of krijtverf. Als je problemen opmerkt grijp deze dan onmiddellijk aan. Vooral als je tekenen van schimmel- of meeldauwgroei ziet. Dit kan betekenen dat er vocht door de afwerking komt en mogelijke schade veroorzaakt. Zorg er dus voor dat je dit tijdig aanpakt voordat het een groter probleem wordt!

Direct muurverf bestellen

Comments are closed.

Share