Leveringen in week 31 t/m 33
juli 25, 2022
5 tips voor perfecte afwerking bij het verven van buitenmuur
januari 27, 2023
Show all

Verduurzaming van producten en leefomgeving

Exterior Coatings anno 2023

Exterior Coatings heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt van importeur van een Amerikaanse fabrikant van impregneermiddelen en anti graffiti coatings tot een overall internationale agentuur in additieven en coatings.
 
Onze missie daarbij is producten en leefomgeving met onze dienstverlening te verbeteren. Dit sluit goed aan bij de diverse programma's van de Europese Unie.

Additieven

Additieven worden tijdens het productieproces van producten toegevoegd om deze bepaalde eigenschappen mee te geven zoals bijvoorbeeld kleurvastheid.
 
Onze additieven zijn met name gericht op het verlengen van de levensduur van de producten. Op deze manier kan de wegwerpcultus tegen worden gegaan en zuiniger met grondstoffen worden omgesprongen.
 
Daarnaast zorgen onze additieven ervoor dat producten hygiënischer worden. Ze bezitten na toevoeging een zogenaamd antimicrobiële werking waardoor bacteriën en virussen geen kans maken zich te hechten aan het productoppervlak.
 
Sinds Corona is het bewustzijn bij zowel consumenten als fabrikanten sterk toegenomen dat veel producten potentiële bacteriedragers zijn met als logisch gevolg een groeiende belangstelling voor dit soort specialistische additieven.

Coatings

Het woord coating dekt een breed scala aan producten van impregneermiddelen tot en met verven en lakken. Strikt genomen is er sprake van een beschermende laag die aan producten en/of gebouwen en/of kunstwerken wordt toegevoegd.
 
Wij zijn vooral actief op het gebied van impregneren van minerale ondergronden waarbij wij aannemers en woningcorporaties adviseren hoe bescherming van vastgoed te optimaliseren.
 
Fabrikanten van bouwmaterialen zoals dakpannen en betontegels bijvoorbeeld maken gebruik van onze fotokatalytische coatings die zowel luchtzuiverende eigenschappen bezitten als ook de producten vrij houden van veralging en vervuiling en aldus de levensduur verlengen en de esthetische uitstraling beschermen,

2023

Diverse projecten staan voor dit jaar op de rol. Een kleine greep.
 
Een leverancier van herbruikbare bekers (festivalbekers) gaat een antimicrobieel additief testen en is in geval van succes voornemens om haar gehele productlijn van dit additief te voorzien.
 
Twee kwekers testen momenteel een zogenaamde reflecterende vloercoating die het rendement van haar kweekplanten aanzienlijk lijkt te verbeteren. 
 
 
Bestaande impregneerklanten zoals Voegbedrijf Jager gaan weer impregneren met MicroBlok. Eigenaar Johannes Jager is al jaren tevreden gebruiker van MicroBlok. 
 
Steeds meer DHZ-ers ontdekken dat ze met EC Gevelcreme makkelijk en nauwkeurig hun eigen woning kunnen impregneren. Naast bescherming tegen waterindringing zal ook de isolatie van de gevel verbeteren.

Comments are closed.

Share