EC Beton20 Densifier
Betonvloeren impregneren
november 23, 2018
DO HO SUH – Museum Voorlinden Wassenaar
september 24, 2019
Show all

Bauhaus

Bauhaus

Architecten

Wij praten veel met architecten en dan komt Bauhaus natuurlijk regelmatig voorbij. Deze invloedrijke stroming doet zich vandaag de dag nog steeds gelden en hoe!

Waarom praten wij met architecten over Bauhaus? Architecten willen weten hoe de zorgvuldig uitgezochte materialen die ze toepassen langdurig hun originele uitstraling behouden zonder aantasting van de visuele of fysieke impact van het object. Wij kunnen architecten daarbij van dienst zijn.

Bauhaus

Het is nu 100 jaar geleden dat Walter Gropius zijn ideeën conceptualiseerde en daarmee wereldroem vergaarde. Deze ideeēn die zoveel invloed hebben gehad op het denken van velen zijn nog steeds springlevend.

Het is van belang om regelmatig stil te blijven staan bij de invloed en uitstraling van bouwwerken. Bouwwerken zijn een product van de tijd of juist van de toekomst, maar ook een idealistisch instrument dat richting geeft aan maatschappelijke ontwikkelingen en wensdromen, toekomstdromen, precies.

In dit artikel bijvoorbeeld vind je meer informatie over de achtergrond van Bauhaus en Walter Gropius.

Bauhaus Archiv Berlijn

In het Bauhaus Archiv te Berlijn is een schat aan informatie te vinden en wat mij betreft een must see! 

Ludwig Mies van der Rohe

Een van de bekendere docenten van de Bauhaus School is Ludwig Mies van der Rohe. Persoonlijk favoriet van ondergetekende en vormgever van bijvoorbeeld het wereldberoemde Haus Tugendhat (afbeelding).

Intrigerend is het verhaal hoe van der Rohe zijn eerste opdracht voor het Haus Tugendhat binnenhaalde. Modernisten als vijand van het cultureel establishment. Heerlijk:-)

Comments are closed.

Share