Verlenging houdbaarheid voedselverpakkingen
april 10, 2020
Wees geen dief van uw eigen portemonnee!
maart 8, 2021
Show all

Duurzaam bouwen met luchtzuiverende bouwmaterialen

Duurzaam bouwen - fotokatalytische coatings
Duurzaam bouwen is de toekomst. Zowel de particuliere, als de zakelijke markt schreeuwt om duurzame materialen. Luchtzuiverende bouwmaterialen bijvoorbeeld: bakstenen, bestrating en dakpannen die vuildeeltjes omzetten in onschadelijke stoffen. Moderne en milieuvriendelijke luchtzuivering, die per 1.000 m2 gelijk staat aan het luchtzuiverende effect van 70 grote loofbomen!

Duurzaam bouwen

Bij duurzaam bouwen wordt rekening gehouden met mensen en milieu. Duurzame bouwmaterialen zorgen er bijvoorbeeld voor dat we minder hoeven te stoken en te ventileren en dat we zelf energie kunnen opwekken. Denk aan: goede isolatie, dubbele beglazing, zonnepanelen en natuurlijke materialen zoals hout, leem en bamboe. Zo wordt een woning niet alleen milieuvriendelijk, maar kun je ook toekomstbestendig. Duurzame bouwmaterialen hebben namelijk een lange levensduur, leveren een besparing op in energiekosten en verhogen de marktwaarde van een pand.
Duurzaam bouwen met luchtzuiverende bouwmaterialen

Duurzame bouwmaterialen

Bij duurzame bouwmaterialen kun je denken aan ecologische materialen zoals herwonnen hout, natuursteen, bamboe, gerecycled metaal en wol. Dit zijn grondstoffen die van nature snel groeien of worden hergebruikt. Maar ook bouwmaterialen die we al kennen kunnen verduurzamen. Een extra voordeel hiervan is dat de overheid geld beschikbaar stelt voor bedrijven en particulieren die duurzaam (ver)bouwen. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over subsidies voor duurzaam bouwen.

Milieuvriendelijke luchtzuivering

Onze fotokatalytische coatings kunnen worden aangebracht op bakstenen, bestrating en dakpannen en maken zo complete woningen, straten en wijken groen! De coating zorgt ervoor dat vuildeeltjes in de lucht worden afgebroken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze luchtzuiverende werking per 1.000 m2 gelijk staat aan het effect van 70 grote loofbomen. Tel maar uit wat de effecten zijn als je een complete wijk voorziet van deze duurzame coating!

Hoe werkt een fotokatalytische coating?

Fotokatalytische coatings bevatten titaniumdioxide (TiO2) en worden geactiveerd door UV-straling, van zonlicht en kunstlicht. Ze doen dus vanzelf hun werk en hebben daarnaast ook een zelfreinigende en hygiënische werking. Milieuvriendelijke luchtzuivering: duurzaam bouwen 2.0. Voor ondernemers in de bouw - aannemers, schilders, metselaars en dakbedekkers bijvoorbeeld - voor woningbouwverenigingen, de overheid, resellers en voor particulieren die een duurzame woning willen bouwen. En een fotokatalytische coating heeft niet alleen een positief effect op de luchtkwaliteit, maar is bijvoorbeeld ook zelfreinigend en hydrofiel (anti-condens). We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet:

• luchtzuiverende werking

• zelfreinigend (vuilwerend, dus extra hygiënisch en onderhoudsvrij)

• hydrofiel: dit voorkomt dat glaswerk beslaat

Dit laatste punt maakt fotokatalytische coatings ook erg interessant voor ondernemers die met glas werken: in de tuinbouw bijvoorbeeld. De coating kan op vrijwel elke ondergrond worden toegepast : op mineraal, glas, staal en meer.

Meer informatie

Wil je meer weten over duurzaam bouwen, onze fotokatalytische, of andere coatings? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag in je volgende stap naar milieuvriendelijk wonen.

Comments are closed.

Share