EC Gevelcreme, onze hagelnieuwe gevelimpregneer!
november 21, 2017
Lopende projecten
mei 1, 2018
Show all

EC90 oplosmiddelhoudende gevelimpregneer

EC90 gevelimpregneer

 

Nu ook oplosmiddelhoudende impregneermiddelen

De meeste aannemers werken bij voorkeur met duurzame en werknemersvriendelijke producten. Voor het impregneren van gevels worden daarom vaak waterdragende impregneermiddelen toegepast. Zo wordt onze topper MicroBlok door steeds meer gevelbedrijven en aannemers gebruikt. 

Desondanks worden oplosmiddelgedragen impregneermiddelen soms nog gevraagd bijvoorbeeld omdat het vloeigedrag beter bevalt dan dat van een watergedragen product. Onze ervaring leert trouwens dat dit een kwestie van tijd en dus gewenning is.

Om aan deze vraag uit de markt tegemoet te komen hebben we besloten ook dit soort impregneermiddelen aan te bieden. 

Wat is EC90?

EC90 is een gebruiksklaar traditioneel aromaten-vrij impregneermiddel op basis van silanen/siloxanen in aliphatische koolwaterstoffen. Het wordt toegepast op minerale ondergronden, zoals metselwerkgevels, kalkzandsteen, natuursteen, stucwerk etc. Na behandeling is het product onzichtbaar, sterk waterafstotend en duurzaam.

EC90 dringt door in poreus mineraal substraat en reageert chemisch met het aanwezige vocht.  De capillaire wanden worden met een siloxaanmolecuulstructuur bekleedt en vormt zo een sterk hydrofobe bescherming die weersbestendig is. De waterdampdoorlatendheid wordt niet beïnvloedt.

Impregneren met EC90 voorkomt het scheuren en afbrokkelen als gevolg van vorst-dooi-cycli. Is een gevel eenmaal met EC90 gevelimpregneer behandeld dan blijft deze schoner en is reiniging eenvoudiger.

Kenmerken EC90 gevelimpregneer

  • Dringt zeer diep door in ondergrond. 
  • 7% actieve stofgehalte (silanen/siloxanen)
  • Silanen/siloxanen in aliphatische koolwaterstoffen
  • Gemiddeld verbruik 250-1.000 mL/m2
  • Hoogwaardig oplosmiddel, dus geurarm

Direct bestellen

Uiteraard is ook dit hoogwaardige impregneermiddel direct te bestellen in onze shop.

Comments are closed.

Share