DO HO SUH – Museum Voorlinden Wassenaar
september 24, 2019
Verlenging houdbaarheid voedselverpakkingen
april 10, 2020
Show all

Duurzame bank en duurzame koffie

Triodos Bank

De kogel is door de kerk. We gaan bankieren bij Triodos Bank. Mede ingegeven door misstanden bij de grootbanken en de voorkeursbehandeling van het alom aanwezige grootkapitaal hebben ons doen besluiten over te stappen naar deze bank waar dienstbaarheid aan de samenleving en investeren in sociaal kapitaal kernwaarden zijn.

Middels onze producten kunnen wij een steentje bijdragen aan de verduurzaming van vastgoed, een belangrijke pijler in de ondernemingsactiviteiten van Triodos. De isolatiewaarde van een gevel geïmpregneerd met MicroBlok impregneermiddel neemt bijvoorbeeld tot wel 4% toe zo wijst onderzoek uit.

Triodos Bank is volgens eigen zeggen een van de meest duurzame banken ter wereld. Wereldwijd wordt er geïnvesteerd in klimaatmaatschappelijke ondernemers en ondernemingen. Daarnaast investeert men bijvoorbeeld in betere zorg voor kwetsbare ouderen en kinderen. De mens staat centraal, niet het geld. De kernwaarden weerspiegelen de bijdrage aan positieve maatschappelijke en ecologische veranderingen:

  • Duurzaamheid
  • Transparantie
  • Uitmuntendheid
  • Ondernemerschap

Wij onderschrijven deze waarden van harte.

Pure Africa koffie

Alle kleine beetjes helpen en de boeren in Afrika verdienen een faire prijs. Omdat ook Fairtrade de laatste tijd onder vuur kwam te liggen hebben we besloten om onze koffie van Pure Africa in Deventer af te nemen.

Microkredieten lijken een behoorlijk effectief instrument om mensen te doen ontsnappen aan armoede. Pure Africa draagt daarom per kilo koffiebonen 1 euro af aan microkredieten.

Lees hier een aantal succes stories van boeren die met behulp van Pure Africa een gezond bedrijf hebben opgebouwd. 

De koffie is heerlijk en komt in verschillende varianten.

Comments are closed.

Share