Vakantiesluiting
juli 26, 2018
EC Beton20 Densifier
Betonvloeren impregneren
november 23, 2018
Show all

Vergeling door impregneren?

Impregneermiddel oorzaak van vergeling?

Ons bereiken met een zekere regelmaat klachten van zowel aannemers als huiseigenaren dat geimpregneerde substraten zouden vergelen. Alhoewel dit geen projecten betreft waarin een van onze impregneermiddelen zijn toegepast wil ik er op deze plaats kort aandacht aan schenken. Vergeling is zeer onwenselijk en vermijdbaar. In dit artikel zal ik ingaan op mogelijke oorzaken van dit probleem.

Oorzaken

De belangrijkste oorzaken die volgens ons tot vergeling kunnen leiden zijn:

  1. Hoeveelheid aangebracht impregneermiddel, hoe dikker aangebracht hoe groter het risico op vergeling. 
  2. Een impregneermiddel toepassen dat niet geschikt is bijvoorbeeld omdat het teveel polysiloxanen bevat waardoor met name op weinig poreuze ondergronden problemen zullen ontstaan. Het impregneermiddel kan in dat geval namelijk onvoldoende indringen waardoor overspray aan de oppervlakte zal hechten en onder invloed van UV-straling vergelen.
  3. Specifieke receptuur van het impregneermiddel in combinatie met de toegepaste productiemethode. Uiteraard is dit voor de meeste producten het geheim van de smid. Ik volsta hier met de vaststelling dat ons impregneermiddelen in de markt bekend zijn die vergelingsklachten geven.

Onze impregneermiddelen vergelen niet!

Onze beide geveltoppers MicroBlok impregneermiddel en EC Gevelcreme blijken in de praktijk tot uiterst tevreden gebruikers te leiden. Tot op heden hebben ons nog geen klachten inzake vergeling bereikt. Op basis van de specifieke receptuur van beide producten en de toegepaste productiemethode is vergeling zeker uitgesloten.

Proef op de som nemen? Bestel hier een monster!

Comments are closed.

Share